Mi a véleménye új honlapunkról?

Beindult a Szabad Változók új honlapja. Mi a véleménye?
 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Varasdi Károly, 2005, június 7 - 19:39
Csatlakozom Mozó harcostárs véleményéhez.
Molnár Zoltán, 2005, június 6 - 19:29
A blog hozzászólások forgalmát látva, most már talán itt lenne az ideje a fórumok újraélesztésének - persze bizonyára ez nem kis munkát igényelne a honlap üzemeltetőitől, így átérzem a késedelem okát.
Hardi János, 2005, május 15 - 11:22
Egyik szerkesztőtársunk is jelezte, hogy régebbi böngészőkkel (konkrétan IE5) nem kompatibilis az oldal kinézete. Igyekszünk ezt a hibát (is) kiküszöbölni.
Molnár Zoltán, 2005, május 14 - 19:20
Mielőtt bővebben kifejteném a véleményem szeretném felhívni a figyelmeteket egy-egy problémára. Úgy tűnik - lehet, hogy ez csak a szándékosan primitívnak meghagyott win98-as rendszerem miatt van - hogy egyes böngészőkben az oldal szétesik. Az Explorerben például a laptetős kép ugyan középre van igazodva, de a margó mégis belelóg. Hasonlóképpen a szöveg is. A háttér színe pedig mindenhol a keret világosbarnája. Az Operában már fehér a háttér, de a szöveg sok helyütt ott is szétesik (például néhol középre van igazítva). A Mozilla Firefox bírja a honlapot, de kényelmetlen egy másik böngészőt bekapcsolni csak az szv kedvéért (de megteszem! :) Az a furcsa, hogy ilyen hibákat ritkán tapasztalok a honlapok esetén (például csak a sajátomén jelentkeztek hasonló dolgok, de azok szerkesztési hibák voltak). Elképzelhető, hogy m i n d e n formázási elemet rögzíteni kell a kódban (a méreteket, színeket, ...) még akkor is, ha nálatok a kívánt eredmény jelenik meg a képernyőn - gondolom én tudatlanul. A kívánt konkrétumokról még értekezem, de ez előbbieket fontosabbnak tartottam elmondani.
Hardi János, 2005, május 14 - 10:06
1. Fórum - milyen legyen az a fórum, amely olvashatábilisabb? Mire gondolsz, amikor azt írod, hogy áttekinthetetlen? 2. Portál - a HPS tanszék honlapja egy tanszéki honlap, ez meg nem - de mire gondolsz a belterjesség, ködösítés említésekor? Mondj példákat, légyszíves, mert egyelőre nem látom azokat a szempontokat, amik említesz. Köszönöm.
Molnár Zoltán, 2005, május 14 - 08:33
Alapvetően elegánsnak minősíteném a barnán a zöld-szürke-barna betűket. A cikk, blog, hír oldalak így is megfelelőek, de a mostani formájában amúgy is szegényes fórum tökéletesen áttekinthetetlen lesz. Azt javaslom, hogy ezen mindenképpen változtassatok. A fórumnak szerintem nagyon "olvashatábilisnak" és felhasználóbarátnak kell lennie, ha azt szeretnétek, hogy a régebben fellendült kommunikáció újból beinduljon. Remélem nem a blog akarja helyettesíteni a fórumot. A blog nem az értelmes érvelések és színvonalas viták helye. Ha uralkodóvá válna az szv-ben, akkor az olyan lenne, mint az 1-2 éves gyermekek bölcsődéje, ahol a kisdedek egymással nem nagyon kommunikálva játszanak boldogan ki-ki a saját macijával, sünével, búgócsigájával. Mindazonáltal a blog jó, csak a szerkesztőknek koherensen képet kéne mutatniók példaként arra, hogy hogy is képzelik el (vagyis ne legyen amolyan "kedves naplóm" stílusú). Még egy megjegyzés. Egy olyan portál, mely az analitikus filozófiához húz, sugallja azt a képet, hogy a filozófia áttekinthető, kvázi-egzakt tudomány semmi belterjességgel, semmi ködösítéssel. Azt gondolom, például a HPS tanszék honlapja ennek a kritériumnak megfelel.
Gyenis Balázs, 2005, május 12 - 00:45
A kép a laptetőn egyébként: Léon Spilliaert: Éjszaka (1908); az eredeti megtekinthető: Musée d'Ixelles, Brussels, Belgium. Egyik kedvenc művészeti blogomon megtekinthető nagyobb felbontásban. GyB
yaanno, 2005, május 11 - 11:26
Remélem, sok jó anyag lesz fent még. Tényleg, mikor jön ki az új szám?
Molnár Zoltán, 2005, május 11 - 05:23
Aszta! Az a kép a tetején nagyon jó. (Na, megyek töri érettségit íratni :)
Lóránt, 2005, május 10 - 23:25
Nekem határozottan tetszik, remélem sokan fogják látogatni. Gratulálok!