"Honlapunkról"

Megint el kéne gondolkodnunk azon, hogy milyen módon lendíthetnénk fel az oldal látogatottságát. Ha úgy "döntöttünk", hogy a fórum pörögjön, akkor ezt valahogy el is kéne érni. Mondjuk olyan témák kellenének, amibe az idetévedő műkedvelők (pl én) bele tudnak szólni. De nem csak műkedvelőket, hanem "valódi" filózófia szakos hallgatókat sem látok pörgős (de a kívülálló számára nem feltétlenül érthető) vitákat folytatni. Még nem kezdődött volna el a félév? Biztos vannak olyanok most is a gépek előtt, akik szívesen beszélgetnének filozófiai témákról. Mi az oka annak, hogy nem vonzó az oldal a többieknek? Hmmm?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Hardi János, 2006, július 15 - 15:48

Egyelőre a webes kapcsolatfelvételi űrlapon kell kérni az admintól: írj nekem, vagy Gyenis Balázsnak a rendszer üzenőjén keresztül.

gyz, 2006, július 15 - 12:48

Hello. Tudom, nem feltetlenul ez a hely legalkalmasabb, de emiatt uj topicot nem akartam csinalni...
Szoval az a kerdesem, hogyan lehet regisztraciot megszuntetni? (Lehet, hogy csak en vagyok bena, es nem talaltam meg...) Koszi.

Hardi János, 2005, október 3 - 12:40
A google-t ismerjük és eléggé jó értékelést kapunk a keresőjében. Ettől függetlenül szívesen vesszük, ha tippeket adnál mely lapokon van lehetőség népszerűsíteni a lapot. Mivel folyóirat vagyunk ezért a címlap mindig a legfrissebb anyagokat tartalmazza, ezért a májusi dátum. Örömmel mondhatom, hogy hamarosan kijön a legújabb (3-ik) szám.
gyakfilo, 2005, október 3 - 02:45
nem tudom tudjátok-e hogy a google hogy működik? Ami idevág, az az hogy ha olyan lap hivatkozik titeket amit sokan látogatnak vagy sokan hivatkoznak akkor a google hamarabb kihozza az oldalt. Tehát ha pár startlapra rámentek akkor valszeg előreugrotok a googleben is. Ha tudtátok akkor bocs. Ja és lehet hogy jobban pörögne az oldal ha az első oldalon nem egy májusi bejegyzés lenne a legfrissebb. Minden jót!
Hardi János, 2005, szeptember 22 - 08:17
Kedves barátaim, a régi fórum beépítése még mindig csúszik, erre nincs mentség(em). A csúszás ellenére ígérhetem, hogy elérhetők lesznek a régi témák/hozzászólások. Az egy másik probléma, hogy jelen esetben a fórum ténylegesen be van ágyazva az oldal szerkezetébe, így nem annyira "látványosan fórumszerű". Kéne azért némi marketing is a dolognak, pl. eddig 3 (három!) oldalról tudom biztosan, hogy van ránk mutató linkjük... Ötletekkel stb. (is) segítsétek az SZV-t, lécci :)
andras_ferenc, 2005, szeptember 21 - 18:44
Ha lenne érdemi eszmecsere pl. a Modern metafizikai tanulmányokban megjelent írások által vizsgált kérdésekről, ahhoz én is szívesen hozzászólnék. A HIX-en időnként érdekes vita van a filozófia vagy tudomány rovatokban , miért ne lehetne itt színvonalasabb, érdekesebb? üdv.ferenc
Varasdi Károly, 2005, szeptember 19 - 18:06
Azt nem igazán tudom, miért nincs nagyobb élet. Arra emlékszem, hogy a régi fórumon tök jó témák dobódtak fel. De lehet, hogy a mostani, "folyóiratszerű" kivitel nem bátorítja annyira az embereket a kötetlen hozzászóláshoz. Túl... igényes a kivitele? De rögvest megjegyezném, hogy a vége felé az előző fórum is kissé kimerülni látszott. Ennek több oka is lehet. Az egyik, hogy a filozófiahallgatók nem éreznek magukban elég bátorságot ahhoz, hogy nyílt színen vitába keveredjenek valakikkel, akik esetleg filozófiailag tájékozottabbak náluk. Tényleg, milyen ciki is lenne. Pedig ezen könnyen lehet segíteni azáltal, hogy olyan nicket választanak, aminek az alapján senki se tudja azonosítani őket. Mivel ez túl kézenfekvő megoldás, a másik tippem, hogy nincsenek internetközelben lévő filozófiahallgatók ebben az országban, vagy vannak, de fogalmuk sincs arról, hogy létezik ez az oldal. Arra már nem merek gondolni, hogy esetleg az átlag filozófiahallgatónak az a benyomása támadt valamiképpen, hogy a filozófiában nincsenek is kérdések és megvitatandó problémák, csak (vizsgára megtanulandó) válaszok. Ez esetben ugyanis célszerű, ha adott hallgató mihamarabb átnyergel a könyvelői vagy szállítmányozói tanulmányokra. Könnyebben el is helyezkedhet velük, meg többet is kereshet utána. De valamiért én mégis ez utóbbira gyanakszom. Magam is voltam filozófiaszakos, és emlékszem, hogy egy ötvenfős csoportban uszkve öt embernek voltak (érdekes) kérdései. A többiek valamiért megelégedtek azzal, hgy "itt van, meg kell tanulni". A mai helyzetről aligha tudok nyilatkozni, de akkoriban az oktatás szemlélete is efelé lökte az ingadozó egyedeket. Halkan kérdezem: lehet, hogy ez mai napig így van?