Apróságok

Kedves olvasók, bizonyára fel fog tűnni, hogy apró ikonok jelennek meg a hozzászólások beküldésekor. Bátran lehet használni őket, sőt, kérjük, hogy használják is ezeket. Felhívnám figyelmüket a jobb szélen található ikonra, amely az összes, ezzel az eszközzel használt tag-et (pl. linkek beküldése esetén stb.) kattintásra automatikusan lezárja.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Hardi János, 2006, január 18 - 15:57

Íme egy tesztoldal azok számára akiket ez érdekel. A tartalomkezelőbe ez nincs behegesztve, de a szerveren ez tudna futni, ha nektek megfelel. Valószínűleg a modult nekem kell megírni, de puszta szorgalomból nem forszíroznám (egyelőre). A help fájlt tudjátok böngészni, a tex-hez hasonló dolgok vannak itt is.

Hardi János, 2006, január 15 - 12:55

Bár igényel némi javascript munkát :) A LaTeX úgy tűnik el fog maradni egy időre ugyanis itt kétféle lehetőség kínálkozik:
1. szerveroldalon kell egy tex->kép "fordító" library, ami nincs
2. szerveroldalon kell egy tex->kép vagy tex->html fordító szkript, ami még nincs (ezt megírni nincsen kapacitásom, egyelőre)
Viszont az ötletet megfontolom és megnézem, mennyire műxik ez a javascriptes dolog.
Köszi az ötleteket!

Varasdi Károly, 2006, január 15 - 11:26

Megnéztem IE 6-tal, az látta.

Simonyi András, 2006, január 15 - 10:43

Ezt jól látja az Explorer is? János mintha korábban azt mondta volna, hogy bajok vannak az IE-vel ezen a fronton (is). Operában mindenesetre tökéletesek a formulák. Esetleg a hozzászólási "eszköztárat" is ki lehetne egészíteni gombokkal a leggyakoribb logikai szimbólumokhoz.

Varasdi Károly, 2006, január 15 - 10:31

Szevasz János!

Reális még a LaTeX bővítés a site-ra? Nem lenne rossz... bár éppen most nézegettem, hogy azok a HTML 4 karakterek is elegendőnek tűnnek a legtöbb esetben, amik itt találhatók.

∃x ∀y Rxy ⇒ ∀y ∃x Rxy

math, 2006, január 5 - 13:55

Tehat nekem:

Windows XW+FF mukodik.
Windows XP+IE nem mukodik
Windows XP+Opera mukodik.

pontositok. IE-vel nehezen ki lehet jelolni az egesz hozzaszolast.

Tovabba a "slash_green" sablonnal rendben mukodik.

Tulajdonkeppen nem fontos kijavitani a hibat, csak akkor ne ezt a sablont allitsak be alapertelmezettnek, es legyen egy figyelmeztetes.

Valoszinuleg a bongeszok hibaja, mert lementettem a harom lapot, es nincs kozottuk lenyeges elteres (volt, mert nem sikerult pont ugyanolyan allapotba hoznom mindent.)

math

Kovács Dávid Márk, 2006, január 4 - 22:21

Hát ez nagyon vicces, nekem meg pont FF-szal nem :)

math, 2006, január 4 - 15:39

Van meg valaki, akinek a forumbol Internet Explorerrel nem sikerul a copy? UGy ertem, a hozzaszolasokbol egyszeruen kimasolni dolgokat. Nagyon fura jelenseg.

Firefox-szal mukodik.

math

Hardi János, 2005, október 19 - 09:15

Ha már 3-an jeleztétek, akkor komolyan ráállok az ügyre :) - Balázs, köszi a linket!

Varasdi Károly, 2005, október 18 - 18:50

LaTeX rulez!

Csáji Balázs ..., 2005, október 17 - 21:54

Sziasztok!

A latex használat lehetőségének én is örülnék. A matematikai/logikai formulák megjelenése pozitívan hatna a szv színvonalára.

A képekké konvertált formulákkal nincs nagy gond, például lehetne olyan a végeredmény, mint a mathworld-nél, ahhoz nem kellenek driver-ek.
(http://mathworld.wolfram.com)

Balázs

"If I am given a formula, and I am ignorant of its meaning, it cannot teach me anything, but if I already know it what does the formula teach me?"
(St. Augustine, De Magistro)

"Be relieving the brain of all unnecessary work, a good notation sets it free to concentrate on more advanced problems..."
(Alfred North Whitehead)

Hardi János, 2005, október 12 - 08:48

Bár ebben nem vagyok biztos; nézegettem különféle megoldásokat és a kép kimenet nekem nem igazán tetszik, mert nehéz másolni stb, meg aztán a tartalommegosztás sem olyan könnyű. Nyomtatási szempontból persze előnyösebb lehet. Meg aztán ott van kedvenc böngészőnk, az Explorer, amihez valami megjelenító drivert vagy mit kell letölteni.

Az egész indíttatása az, hogy pl. a hozzászólásokban jó lenne (majd) néha formulákat emlegetni, nomeg a cikkek egy része is tartalmaz formulákat. Mivel a cikk-elfogadási policynk eléggé liberális, így ha sikerül beépíteni a rendszerbe ezt a dolgot, az rtf formátum mellett bejöhet a képbe a ps, esetleg docbook stb.

Köszi a visszajelzést!

Simonyi András, 2005, október 12 - 08:39

Igen, a LaTeX nagyon jó lenne... meg lehet kérdezni, hogyan működik majd? Kis képecskévé konvertálja a formulát, vagy esetleg MathML-t (ha jól emlékszem, ez a kapcsolódó html-kiterjesztés) csinál belőle?

Hardi János, 2005, október 12 - 08:07

Hírolvasó néven elérhető egy újabb szolgáltatásunk, amely az xml alapú hírmegosztásra épül. Reméljük, haszonnal forgatják olvasóink :)
Egyúttal kérjük olvasóinkat, küldjenek be érdekes címeket, amelyeket érdemesnek tartanak arra, hogy a hírolvasó listázza legfrissebb tartalmukat. Köszönjük!

Hardi János, 2005, október 8 - 22:26

Kedves olvasó, érdekelné-e az alábbi eszközök használata webhelyünkön?
- LaTex markup használata (egyelőre tesztelés alatt, de formulákhoz kitűnő!)
- RSS/RDF hírolvasó és hírgyűjtemény (a legfrissebb hírek egy helyen - feltéve, hogy szeretett webhelyünk rendelkezik xml kimenettel)

Ha van további javaslata, írjon nekünk.