Call for papers

15th UK and European Meeting on the Foundations of Physics

Konferencia a Leeds-i Egyetem szervezésében.
Időpont: 2007. március 29-31.
Hely: Leeds (UK)

 

Metafora, trópusok, jelentés

Az ezévi konferencián a metafora természetével kapcsolatos filozófiai, episztemológiai és szemantikai kérdések kerülnek megvitatásra: “szószerinti” és “nem-szószerinti” jelentés; van-e egyáltalán “szószerinti” jelentés; nyelvünk természete szerint metaforikus-e; a metafora és metonímia szerepe a különböző diskurzusokban; a trópusok és a vizuális nyelv; a metafora kognitív funkciója; nyelvi jelentés és kommunikáció kapcsolata a metaforák használatában.

 

Confirmation, Induction and Science

A London School of Economics (CPNSS) és a University of Pittsburgh (CPS) háromnapos konferenciát rendez 2007. március 8. és 10. között. A jelentkezési határidő 2006. október 1. További részletek a konferencia webhelyén.

 

JAK Tanulmányi Napok - Filozófia és irodalom

A 2006. október 6-án és 7-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezésre kerülő tizenegyedik JAK Tanulmányi Napok témája a "Filozófia és irodalom".

 

Konferenciafelhívás: Metafora, trópusok, jelentés

A szeptemberi Nyelv, megértés, interpretáció konferenciasorozat témája az idén: Metafora, trópusok, jelentés. A szervezők május 31-ig várják az absztraktokat; nem csak filozófusoktól, hanem a társtudományok, így többek közt az esztétika, az irodalomtudomány, a nyelvészet, a művészettörténet, a filmtudomány, valamint a kognitív tudomány képviselőitől.

 

Online filozófiai konferencia - Call for Papers

Az Experimental Philosophy bloggerei közzétették az első Online Filozófiai Konferencia előadásainak beküldési határidejét, melyet 2006. január 31-ben állapítottak meg. A konferencia előreláthatólag 2006. április 7-én lesz. A részletekről a konferencia honlapján lehet tájékozódni.

 

Leírás, jelentés, denotáció

Az ELTE BTK Filozófia Intézete és Nyelvfilozófiai Kutatócsoportja “Nyelv, megértés, interpretáció: A nyelv mint a kortárs filozófiai áramlatok közös problémája” címen hirdeti meg tanévnyitó konferenciáját 2005. szeptember 29 és 30 között.
 

American Philosophical Association - Call for papers

The Society for Student Philosophers (SSP) invites the submission of papers for possible presentation at the American Philosophical Association (APA)
 

Young Philosophers Essay Competition

Full-length articles on any topic in philosophy of language, broadly construed, will be considered. Submissions must be in English. The competition is open to anyone currently enrolled in a Ph.D. program (or equivalent) in philosophy or a related subject, as well as to anyone who did not receive a Ph.D. or equivalent degree before January 1, 2000.
 

Ötödik európai analitikus filozófia kongresszus

Fifth European Congress for Analytic Philosophy, ECAP 5, University of Lisbon, Faculty of Letters, 27-31 August 2005
 

Társadalomtudományok Filozófiája Kerekasztal

Seventh Annual Philosophy of Social Science Roundtable, Columbia University, March 11-13, 2005. One-page abstract deadline: Dec. 15, 2004.
 
XML csatorna