Egyéb hír

CEU Nyári Egyetem 2009

A Közép-európai Egyetem (CEU) ismét meghirdeti nyári kurzusait; ezek közül több is releváns lehet filozófia iránt érdeklődőknek.

A nyári egyetem honlapja itt érhető el: CEU SUN.

 

MEGHÍVÓ

Az Akadémiai Kiadó a Filozófiai Írók Tára sorozat legújabb kötetének, Saul Kripke "Megnevezés és szükségszerűség" c. művének megjelenése alkalmából könyvbemutatóval egybekötött kerekasztal-beszélgetést rendez a kortárs filozófiai művek fordításáról.

A kerekasztal résztvevői:

Erdélyi Ágnes
Farkas Katalin
Forrai Gábor
Simonyi András
Varasdi Károly

A vitát moderálja:

Bodnár István

Helyszín és időpont:
ELTE BTK Kari Tanácsterem
1088 Budapest, Múzeum krt. 4. A épület

2007. nov. 27., kedd, 14:00 - 16:00

A kötet 25% kedvezménnyel megvásárolható a helyszínen.

 

Kattints ide!

A Szabad Változók Egyesület 2004 óta jelenteti meg az ingyenesen és online elérhető Szabad Változókat. Az szv.hu emellett lehetőséget biztosít a megjelenő cikkek és egyéb, fórumainkon és szerkesztőségi blogjainkon felmerülő kérdések megvitatására, híreket közöl az akadémia világából, valamint RSS hírolvasó szolgáltatást is biztosít.

 

Közgyűlés meghívó - 2007. január 4.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2007. január 4-én 18h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt fileban olvasható.

 

Elnökségi ülés meghívó - 2007. január 4.

A Szabad Változók Egyesület tájékoztatja a tagokat és érdeklődőket, hogy 2007. január 4-én 18:30h kezdettel elnökségi ülésre kerül sor. Az ülés nyílt. A meghívó szövege a csatolt fileban olvasható.

 

Elhunyt Bence György (65) filozófus

2006. október 28-án, hatvanöt éves korában, váratlanul elhunyt Bence György.

 

Scientists and Engineers for America

Scientists&Engineers for America
Today (September 27, 2006) a group of scientists and concerned citizens launch a new organization, Scientists and Engineers for America, dedicated to electing public officials who respect evidence and understand the importance of using scientific and engineering advice in making public policy. Source: BoinBoing

 

Közgyűlés meghívó - 2006. augusztus 7.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2006. augusztus 7-én 19h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt WinWord .doc fileban olvasható.

 

magyar nyelvű Wikia Kampány(start)

http://kampany.wikia.com/
Szerkeszd te is és könnyebülj meg.
wikiakampany.png
 

100 dolláros laptopsztori, minden gyereknek egyet

http://wired.com/wired/archive/14.08/laptop.html
“One Laptop per Child is the first thing I’ve seen in many years that is in line with the original goal of the PC.”
 

Elnökségi ülés meghívó - 2006. július 12.

A Szabad Változók Egyesület tájékoztatja a tagokat és érdeklődőket, hogy 2006. július 12-én 19:30h kezdettel elnökségi ülésre kerül sor. Az ülés nyílt. A meghívó szövege a csatolt PDF fileban olvasható.

 

Közgyűlés meghívó - 2006. július 12.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2006. július 12-én 19h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt PDF fileban olvasható.

 

Felvételi pályázat az Erasmus Kollégiumba

Az Erasmus Kollégium 2006-ban is meghírdeti felvételi pályázatát. Beküldési határidő: 2006. június 17.

 

Új fórum-opció a Szabad Változókon

A fórumozás kényelmének növelése érdekében ezentúl lehetőség nyílik arra, hogy a Szabad Változók minden fórumozója maga állítsa be az általa megtekinteni kívánt hozzászólások körét.

 

Közgyűlés meghívó - 2006. január 3.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2006. január 3-án 10h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt WinWord .doc fileban olvasható.

 
XML csatorna