Hírek

Philosophy of Mind in Budapest konferencia

Március 29. és 31. között Philosophy of Mind in Budapest címmel elmefilozófiai konferenciát rendez a Collegium Budapest és a CEU.
29-én, szerdán David Papineau: The Intuition of Dualism and Kripke's Argument: How Can Materialism Appear Both True and Yet Possibly False című előadása a CEU Filozófia tanszékén lesz, a csütörtöki és pénteki napokon a délelőtti előadásokat és délutáni workshopokat a Collegium Budapest szemináriumi termében lehet meghallgatni.

 

Konferenciafelhívás: Metafora, trópusok, jelentés

A szeptemberi Nyelv, megértés, interpretáció konferenciasorozat témája az idén: Metafora, trópusok, jelentés. A szervezők május 31-ig várják az absztraktokat; nem csak filozófusoktól, hanem a társtudományok, így többek közt az esztétika, az irodalomtudomány, a nyelvészet, a művészettörténet, a filmtudomány, valamint a kognitív tudomány képviselőitől.

 

A fenomenológia analitikus filozófiai kritikája

A Fenomenológia Műhely következő ülésén, 2006. február 23-án, csütörtökön fél hattól Tőzsér János és Eszes Boldizsár tart egy-egy vitaindító előadást, a fenomenológia analitikus filozófiai kritikája témájában. Az előadásokat vita követi.
A helyszín: ELTE BTK Filozófiai Intézet (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.) "i" épület, 208. terem. A Fenomenológia Műhelyt a Magyar Fenomenológiai Egyesület szervezi.

 

Hofer-Szabó Gábor: Bell inequalities from separate common causes?

A Philosophy of Science Colloquium következő előadása 2006. február 20-án, hétfőn 16 órakor lesz. Az előadó Hofer-Szabó Gábor, az angol nyelvű előadás címe: Bell inequalities from separate common causes? A helyszín: Pázmány P. sétány 1/C, I. emelet, 1.817 terem.

 

Kampis - Mérő - Pléh: Az én provokatív gondolatom

A Typotex Kiadó által rendezett Harmadik Kultúra Szalon keretei közt 2006. február 21-én, kedden 18 órától Kampis György, Mérő László és Pléh Csaba beszélget a következő témáról: Az én provokatív gondolatom. A beszélgetést Votisky Zsuzsa vezeti, a helyszín: Az Olvasók boltja, Millennium Center, Budapest, 1052, Pesti Barnabás u. 4.

 

Visiting Fellows Program

A Center for Philosophy of Science (University of Pittsburgh) új jelentkezési határidőt tett közzé.

 

Szkeptikus volt-e Berkeley

A Philosophy of Science Colloqium keretében 2006. február 6-án, hétfőn 16 órától Faragó-Szabó István tart előadást Szkeptikus volt-e Berkeley? címmel, magyar nyelven. A helyszín: Pázmány P. sétány 1/C, 1. emelet 1.817-es szoba. Bővebb információ és az előadás absztraktja olvasható a Philosophy of Science Colloquium honlapján.

 

Lakatos Research Fellowships at LSE

Kutatói ösztöndíj a London School of Economics-on.

 

Axel Gelfert Kant-előadása

Január 23-án 15:30-kor Axel Gelfert (University of Cambridge, HPS / Collegium Budapest) tart előadást az MTA Filozófiai Kutatóintézetében (V. ker. Szemere u. 10.) A Kantian perspective on social epistemology címmel.

 

Online filozófiai konferencia - Call for Papers

Az Experimental Philosophy bloggerei közzétették az első Online Filozófiai Konferencia előadásainak beküldési határidejét, melyet 2006. január 31-ben állapítottak meg. A konferencia előreláthatólag 2006. április 7-én lesz. A részletekről a konferencia honlapján lehet tájékozódni.

 

Új fórum-opció a Szabad Változókon

A fórumozás kényelmének növelése érdekében ezentúl lehetőség nyílik arra, hogy a Szabad Változók minden fórumozója maga állítsa be az általa megtekinteni kívánt hozzászólások körét.

 

Konferencia: "Igazság és bizonyítás: Kurt Gödel és a matematika alapjai"

"Igazság és bizonyítás: Kurt Gödel és a matematika alapjai" címmel rendez 2006 márciusában konferenciát az Edinburghi Egyetem Filozófia Tanszéke.

 

MFT Fenomenológiai Szekció tavaszi ülése

A Magyar Filozófiai Társaság Fenomenológiai Szekciójának meghívója 2006 tavaszi üléseire.

 

A magyar holokauszt női költészete

A Páva utcai Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény 2006. január 14-én szombaton, 14-tõl 19 óráig konferenciát tart A magyar holokauszt női költészete címmel.

 

Közgyűlés meghívó - 2006. január 3.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2006. január 3-án 10h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt WinWord .doc fileban olvasható.

 
XML csatorna