Hírek

Közgyűlési meghívó - 2005. július 7.

A Szabad Változók Egyesület a tagokat és érdeklődőket szeretettel meghívja 2005. július 7-én 18h kezdetű közgyűlésére. A meghívó szövege a csatolt WinWord .doc fileban olvasható; a beterjesztendő beszámoló szövege elérhető itt.
 

Multiple Antiquities -- Multiple Modernities

Multiple Antiquities – Multiple Modernities Antiquities and Their Entangled Histories in Nineteenth-century Europe Conference at Collegium Budapest, June 27-30 with the support of the Fritz Thyssen Stiftung
 

Az Erasmus Kollégium tanévzáró konferenciája

Az Erasmus Kollégium 2005. július 2-3-án tanévzáró konferenciát tart a Professzorok Házának földszinti konferenciatermében (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21). A kétnapos konferencián az Erasmus Kollégium három évfolyamának diákjai, valamint a magyar és román diákok együttműködésében folyó East-East program résztvevői mutatkoznak be. A konferencia társszervezője a Budapesti Európa Intézet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 

Meghívó nagydoktori védésre

Az MTA Doktori Tanácsa minden érdeklődőt meghív Szabó E. László MTA doktora címére benyújtott munkájának 2005. június 29-én 15h-kor az MTA Székház Kupolatermében tartandó nyilvános vitájára.
 

Filozófiai kompetenciák workshop

Mi legitimálja a filozófia-oktatást? Workshop 2005. június 23-án a Műszaki Egyetemen.
 

Willem deVries előadása a CEUn

A CEU Filozófia Tanszékén június 13-án délután 5-kor Willem de Vries tart előadást, címe: "The Necessity of the Normative: The Resilience of the Manifest Image in Sellars's Scientific Realism".
 

A szemantika perspektívái workshop

Az MTA Nyelvtudományi Intézete a Miskolci Egyetem Filozófiatörténet Tanszékének társszervezésében 2005. június 20-án az MTA Nyelvtudományi Intézetben A szemantika perspektívái címmel workshopot rendez, amelyre szeretettel meghív minden érdeklődőt.
 

Volkswagen ösztöndíj

A Volkswagen Alap poszt-doktori és egyéb ösztöndíjakat kínál a bölcsészettudományok művelőinek.
 

Pictures, Maps, Graphs - Tudománytörténeti munkabolt

Az Erasmus-díjas Simon Schaffer és Robert Brain szervezik az alábbi workshop-ot tudománytörténész doktoranduszok számára a természettudományok és a vizualitás (a tudományos illusztráció, leképezés) kapcsolatáról. Jelentkezési határidő június 15!
 

Con/Texts of Invention konferencia

A Case Western Reserve Egyetemen rendezik az alábbi, igen érdekesnek ígérkező konferenciát a találmányok, a szerzői jog és hasonló fogalmak társadalmi és kulturális kontextusairól. A szakma legkitűnőbb képviselői szervezik a konferenciát.
 

A jelentésről (nyelv + ész + szem)vel

A Philosophy of Science Colloquium május 30-ai előadása: Sebestyén-Szőllősy András: "A jelentésről (nyelv + ész + szem)vel".
 

Fenomenológia előadás

A Magyar Filozófiai Társaság Fenomenológiai Szekciója meghív minden érdeklődőt következő, 2005. június 3-ai ülésére. Előadó: Vermes Katalin, az előadás címe: "A test éthosza. A test és a másik tapasztalata Merleau-Ponty és Lévinas filozófiájában".
 

A politikum sajátossága

Bence György A politikum sajátossága címmel tart előadást a Mindentudás egyetemén.
 

Leírás, jelentés, denotáció

Az ELTE BTK Filozófia Intézete és Nyelvfilozófiai Kutatócsoportja “Nyelv, megértés, interpretáció: A nyelv mint a kortárs filozófiai áramlatok közös problémája” címen hirdeti meg tanévnyitó konferenciáját 2005. szeptember 29 és 30 között.
 

Bioinformatika szeminárium - május 27

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet országos Bioinformatika Szemináriumának legfőbb célja az országban (és esetleg azon kívül) élő és dolgozó kutatók, oktatók és alkalmazók megismerése, akik bioniformatikával foglalkoznak. Összejöveteleit minden harmadik pénteken tartja; május 27-ei előadói: Kampis György, Szabó Richárd, Csuhaj Varjú Erzsébet, Sima Dezső.
 
XML csatorna