Feltalálták már, csak a gonosz lobbi megakadályozta

Mindannyian ismerjük (filmekből és kiagyalójuk által komolyan vett összeesküvés-elméletekből) azt a történetsémát, hogy "már feltalálták a benzin helyett sokkal gazdaságosabb, környezetkímélőbb, megújuló energiaforrás által hajtott autót, csak a gonosz kőolaj-lobbi megakadályozta, hogy a világ értesüljön erről az egyébként mindenkinek (leszámítva őket) rendkívül kedvező megoldásról, mert az anyagi érdekeikkel ellentétes volna".
Érdekes módon csak viszonylag kevés variációja létezik; pedig a séma rendkívül izgalmas megoldásokra ad lehetőséget. Íme néhány:
Már feltalálták, hogy hogyan lehetne szabályozni az időjárást, csak a gonosz esőkabátlobbi megakadályozta, hogy a világ értesüljön erről az egyébként mindenkinek rendkívül kedvező megoldásról.
Már feltalálták az antigravitációs meghajtót, csak a gonosz repülőgép-, autó-, metró- és gördeszkalobbi megakadályozta, hogy stb.
Már feltalálták azt az eljárást, amivel minden konfliktust az összes résztvevő fél legnagyobb elégedettségére rendezni lehetne, csak a gonosz jogász- és politikuslobbi stb.
Már feltalálták azt az eljárást, amivel minden kérdésünkre választ kaphatnánk, csak a gonosz filozófuslobbi megakadályozta, hogy a világ értesüljön erről az egyébként mindenkinek (leszámítva őket) rendkívül kedvező megoldásról, mert az anyagi érdekeikkel ellentétes volna.
(Ezt Text úrral közösen dolgoztuk ki, de az alapötlet és pl. a filozófusos alkalmazás az enyém volt, és ő különben sem írta meg.)

 

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Csordás Attila, 2006, november 23 - 15:57

"már feltalálták a benzin helyett sokkal gazdaságosabb, környezetkímélőbb, megújuló energiaforrás által hajtott autót.."

Bizony feltalálták, Tesla Roadsternek hívják, olyan litiumos aksi hajtja, mint amilyen a laptopokban van, csak kicsivel több kakaóval, és a Szilikon völgyben ilyennel száguldoznak a webmilliárdosok.

"Már feltalálták azt az eljárást, amivel minden kérdésünkre választ kaphatnánk, csak a gonosz filozófuslobbi megakadályozta, hogy a világ értesüljön erről az egyébként mindenkinek (leszámítva őket) rendkívül kedvező megoldásról, mert az anyagi érdekeikkel ellentétes volna."

Ezt meg lehet, hogy Douglas Adams találta fel.

(Mennyivel jobb lenne egy dinamikus, élő, korhoz igazított oldalon kommentezni.)